Sitene Ekle
Statistics |
Total online: 1 Kayıtsızlar 1 Kullanıcılar 0 |
Altin Fiyatlari
Döviz Kuru
|
Üzülme son gülen sen olacaksın. Çünkü hep gec anlıyorsun. Çocuk yap aklını oynat. Evlilik hıyardır. Acak evlenince anlarsın.
...
Devamı
|
WİNDOWS ÇALIŞTIR KOMUTLARI
compmgmt.msc - Bilgisyar Yöneticisi devmgmt.msc - Aygıt Yöneticisi diskmgmt.msc - Disk Yöneticisi dfrg.msc - Disk birleştirme eventvwr.msc - Olay Görüntülüyicisi fsmgmt.msc - Paylaşılan Dosyalar gpedit.msc - Grup Poliçeleri lusrmgr.msc - Yerel Kullanıcılar ve Gruplar perfmon.msc - Performans Monitörü rsop.msc - Poliçe Sonuçarını Ortaya koymak secpol.msc - Yerel Güvenlik Ayarları services.msc - Çeşitli Servisler msconfig - Sytem Bilgisi Hizmetleri regedit - - Kayıt Defteri Editörü msinfo32 - Sistem bilgisi sysedit - Sistem Şekli Editörü win.ini - Windows Yükleme Bilgisi winver - Şu anki Wİndows Sürümünü Görünt
...
Devamı
|
MALZEMELER 1 kg süt 1 su bardağı irmik 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı hindistancevizi süs için: hindistancevizi dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
HAZIRLANIŞI Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun. Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.
|
MALZEMELER 1 paket güllaç 1 litre süt 400 gr. toz şeker 1 kahve fincanı gül suyu 200 gr. dövülmüş ceviz Yeteri kadar vişne reçeli tanesi
HAZIRLANIŞI Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın. Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül şeklinde sarın. Güllaç güllerini tepsiye dizin. Kalan cevizi üstüne serpin. Ilık şekerli sütü de gezdirin. Güllaçları birer vişne reçeli tanesiyle süsleyin. Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin. Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.
|
MALZEMELER Hamur İçin 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı Yarım Çay Bardağı Su Alabildiğince Un Bir Tutam Tuz Üzerine dökmek için: 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 200 gr Margarin Şerbeti için: Dört Buçuk Su Bardağı Şeker 3.5 Su Bardağı Su 1/4 Limon İçi için: 150 gr Ceviz İçi Açmak İçin 1 Paket Nişasta 1 Su Bardagı Un
HAZIRLANIŞI Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Ser
...
Devamı
|
MALZEMELER 150 gr toz seker 80 gr yağ 75 gr bal (bir çorba kaşığı) 50 gr kakao 2 yumurta 1 paket vanilya 75 gr un tuz ceviz
HAZIRLANIŞI Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır. Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir...
|
MALZEMELER 3 Adet Yumurta 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardağı Su Alabildiği Kadar Un İçine: Dövülmüş Ceviz Şerbet İçin: 4 Su Bardağı Şeker 3.5 Su Bardağı Su 1/4 Limon Ayrıca: Açmak İçin Nişasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin) 10 kişiliktir....
HAZIRLANIŞI Bakalvanın şerbetini hazırlayalım.Bunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım.Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Okl
...
Devamı
|
MALZEMELER 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü
HAZIRLANIŞI Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir k
...
Devamı
|
Üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınavından kalınca doğru hocasına gider: -"Siz sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve beni cezalandırıyorsunuz. İşin bu yanını hiç düşündünüz mü?" -"Tabii düşündüm. Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta bırakmak değil mi?" -"İyi. O zaman size bir teklifim var. Bir soru da ben size soracağım. Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım. Bilemezseniz, notumu düzeltecek ve sınıfı geçirteceksiniz. (Hocanın keyfi yerinde. Teklifi kabul eder.) Ve öğrenci sorar: -"Yasal olup, mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olup, yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?" Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bul
...
Devamı
|
Amerika'da kadınlar ve erkekler bilgisayarın dişi mi yoksa erkek mi olduğunu tartışıyorlarmış... Kadınlar bu aletin erkek olduğunu savunmuşlar: "Cünkü" demişler, "bilgisayarlar aslında sorunları çözmek için yaratılmış olmalarına rağmen ömürlerinin dörtte üçünü sorun yaratarak geçirirler... Daha da önemlisi, bunlardan bir tane aldığınız an, biraz daha sabretmiş olsaydınız çok daha gelişmiş bir modeline sahip olabileceğinizi görüp pişman olursunuz...."
Erkekler tabii tam ters görüşte... "Bilgisayar dişidir" diyorlar, "çünkü onun mantığını yaratıcısından başka hiç kimsenin anlaması mümkün değildir, bu bir. Yaptığınız en küçük hatayı bile derhal hafızasına kaydedip tekrar tekrar önünüze koyar bu ikiii... Ve bir bilgisayar aldıktan kısa b
...
Devamı
|
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 27 » |
|
Calendar |
« May 2024 » | Su | Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
|