Wednesday, 2024-05-01, 1:12 AM
SİTEMİZİ DESTEKLEMEK İÇİN LÜTFEN PAYLAŞALIM VE ÜYE OLALIM/SHARE AND MEMBER OF OUR SITE TO SUPPORT PLEASE CALL @M.CİVELEK
 
Loading
LÜTFEN SİTEMİZE UYE OLUNUZ.SİTEMİZDE FORM AÇABILIR PAYLAŞIMLARDA BULUNABILIRSINIZ.SİTEMİZİ SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE PAYLAŞARAK VE PAYLAŞIMLARA YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABILIRSINIZ TEŞEKKÜRLER @NEHİRADMİN
Site menu

Section categories
6LI TAHMİNLERİ [3]
İDDA TAHMİNLERİ [24]
İDDA TAHMİNLERİ FORUM BÖLÜMÜNDEDİR...
SPOR TOTO TAHMİNLERİ [2]
BORSA TAHMİNLERİ [11]
FIKRA/BİLMECE [7]
ŞİİR [2]
HTML KODLARI [15]
PC YAZILIMLARI [15]
YEMEK TARİFLERİ [8]
DUVAR YAZILARI [2]
NİNJUTSU [2]
KARATE [4]
GÜNLÜK [23]
SİNEMA / FİLMLER [13]
PC OYUNLARI [0]
PC OYUN HİLELERİ [3]
ÇİZGİ FİLM İZLE [8]
SAĞLIK [3]
ALİ KINIK DİNLE [11]
TELEFONLAR [1]
MÜSLÜM GÜRSES DİNLE [12]
AHMET YILMAZ DİNLE [2]
M. YILDIZDOĞAN DİNLE [7]
OZAN ÜNSAL DİNLE [5]
SERDAR ORTAÇ DİNLE [1]
ALTIN [1]
RÜYA TABİRLERİ [22]
DOLAR / EURO [0]
SİTENİ EKLE/REKLAM [3]
KLİP İZLE [55]

Sitene Ekle
Statistics

Total online: 1
Kayıtsızlar 1
Kullanıcılar 0

REKLAM VEREBILIRSINIZ@NEHİRADMİN Altin Fiyatlari Döviz Kuru
Main » 2011 » August » 31 » BAKLAVA
4:57 AM
BAKLAVA
MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Un
İçine: Dövülmüş Ceviz
Şerbet İçin:
4 Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Ayrıca:
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)
10 kişiliktir....

HAZIRLANIŞI 
Bakalvanın şerbetini hazırlayalım.Bunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım.Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım.İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalım.Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım.Bu arada margarini kızdıralım.
Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim.Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.(margarin asla ılık olmamalı).Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim.Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim.Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım.Üzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.
Category: YEMEK TARİFLERİ | Views: 981 | Added by: @bankocu | Tags: baklava tarifi, tatlı tarifleri, baklava tatlısı, baklava | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

Calendar
«  August 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Entries archive

Copyright MyCorp © 2024Make a free website with uCoz