Wednesday, 2024-05-01, 7:12 AM
SİTEMİZİ DESTEKLEMEK İÇİN LÜTFEN PAYLAŞALIM VE ÜYE OLALIM/SHARE AND MEMBER OF OUR SITE TO SUPPORT PLEASE CALL @M.CİVELEK
 
Loading
LÜTFEN SİTEMİZE UYE OLUNUZ.SİTEMİZDE FORM AÇABILIR PAYLAŞIMLARDA BULUNABILIRSINIZ.SİTEMİZİ SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE PAYLAŞARAK VE PAYLAŞIMLARA YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABILIRSINIZ TEŞEKKÜRLER @NEHİRADMİN
Site menu

Section categories
6LI TAHMİNLERİ [3]
İDDA TAHMİNLERİ [24]
İDDA TAHMİNLERİ FORUM BÖLÜMÜNDEDİR...
SPOR TOTO TAHMİNLERİ [2]
BORSA TAHMİNLERİ [11]
FIKRA/BİLMECE [7]
ŞİİR [2]
HTML KODLARI [15]
PC YAZILIMLARI [15]
YEMEK TARİFLERİ [8]
DUVAR YAZILARI [2]
NİNJUTSU [2]
KARATE [4]
GÜNLÜK [23]
SİNEMA / FİLMLER [13]
PC OYUNLARI [0]
PC OYUN HİLELERİ [3]
ÇİZGİ FİLM İZLE [8]
SAĞLIK [3]
ALİ KINIK DİNLE [11]
TELEFONLAR [1]
MÜSLÜM GÜRSES DİNLE [12]
AHMET YILMAZ DİNLE [2]
M. YILDIZDOĞAN DİNLE [7]
OZAN ÜNSAL DİNLE [5]
SERDAR ORTAÇ DİNLE [1]
ALTIN [1]
RÜYA TABİRLERİ [22]
DOLAR / EURO [0]
SİTENİ EKLE/REKLAM [3]
KLİP İZLE [55]

Sitene Ekle
Statistics

Total online: 1
Kayıtsızlar 1
Kullanıcılar 0

REKLAM VEREBILIRSINIZ@NEHİRADMİN Altin Fiyatlari Döviz Kuru
Main » 2011 » August » 31 » AŞURE
4:55 AM
AŞURE
MALZEMELER
1/2 kg buğday 
1 çay fincanı pirinç 
200 gr kuru ceviz 
200 gr kuru fasulye 
100 gr pilav fıstığı 
200 gr nohut
1 kg toz şeker 
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü 

HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.
Category: YEMEK TARİFLERİ | Views: 1072 | Added by: @bankocu | Tags: yemek tarifleri, aşure tarifi, aşure, tatlı tarifleri, aşure tatlısı | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

Calendar
«  August 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Entries archive

Copyright MyCorp © 2024Make a free website with uCoz