Thursday, 2024-11-21, 1:25 PM
SİTEMİZİ DESTEKLEMEK İÇİN LÜTFEN PAYLAŞALIM VE ÜYE OLALIM/SHARE AND MEMBER OF OUR SITE TO SUPPORT PLEASE CALL @M.CİVELEK
 
Loading
LÜTFEN SİTEMİZE UYE OLUNUZ.SİTEMİZDE FORM AÇABILIR PAYLAŞIMLARDA BULUNABILIRSINIZ.SİTEMİZİ SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE PAYLAŞARAK VE PAYLAŞIMLARA YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABILIRSINIZ TEŞEKKÜRLER @NEHİRADMİN
Site menu

Section categories
6LI TAHMİNLERİ [3]
İDDA TAHMİNLERİ [24]
İDDA TAHMİNLERİ FORUM BÖLÜMÜNDEDİR...
SPOR TOTO TAHMİNLERİ [2]
BORSA TAHMİNLERİ [11]
FIKRA/BİLMECE [7]
ŞİİR [2]
HTML KODLARI [15]
PC YAZILIMLARI [15]
YEMEK TARİFLERİ [8]
DUVAR YAZILARI [2]
NİNJUTSU [2]
KARATE [4]
GÜNLÜK [23]
SİNEMA / FİLMLER [13]
PC OYUNLARI [0]
PC OYUN HİLELERİ [3]
ÇİZGİ FİLM İZLE [8]
SAĞLIK [3]
ALİ KINIK DİNLE [11]
TELEFONLAR [1]
MÜSLÜM GÜRSES DİNLE [12]
AHMET YILMAZ DİNLE [2]
M. YILDIZDOĞAN DİNLE [7]
OZAN ÜNSAL DİNLE [5]
SERDAR ORTAÇ DİNLE [1]
ALTIN [1]
RÜYA TABİRLERİ [22]
DOLAR / EURO [0]
SİTENİ EKLE/REKLAM [3]
KLİP İZLE [55]

Sitene Ekle
Statistics

Total online: 1
Kayıtsızlar 1
Kullanıcılar 0

REKLAM VEREBILIRSINIZ@NEHİRADMİN Altin Fiyatlari Döviz Kuru
Main » 2011 » August » 31 » BÜLBÜL YUVASI
5:00 AM
BÜLBÜL YUVASI
MALZEMELER
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için: 
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için: 
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için: 
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un


HAZIRLANIŞI 
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.
Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.
Category: YEMEK TARİFLERİ | Views: 1066 | Added by: @bankocu | Tags: bülbül yuvası nasıl yapılır, bülbül yuvası tatlısı, tatlı tarifleri, tatlılar, bülbül yuvası | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

Calendar
«  August 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Entries archive

Copyright MyCorp © 2024Make a free website with uCoz